Cooking | Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizz

Cooking (0.06 seconds)

Get email alerts with latest cooking tips via email
(You can cancel email alerts at anytime.)

Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel

From Youtube.com - Posted: May 28, 2012 - 140,523 views
Cooking | Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel | Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel
Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel
Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel
Duration: 05 minute 03 seconds 
Play Cooking Video
http:www.rahsiabun.com . Pelajari resepi cara buat dan resepi roti, bun, pau dan pizza yang lazat yang sungguh sedap. Resipi cara membuat roti, bun, pau dan pizza ini dari pengalaman saya bekerja di hotel.
(Source: youtube.com).
speed up the downloads
Like to get lastest cooking tips everyday!
More:

asas pembuatan roti manis

#RESEPI ASAS BUNROTI MANIS# # tepung 1 malaysia------------------1kg # yeast segera------------------------------------2 12 tbsp@2 sachet 11g # gula------------------------------------------150g+- # garam----------------------------------------14 tsp # air suam-------------------------------------390g+- # telur-------------------------------------------------------------------2 bijik jer # mentegamajerinminyak dimasukkan selepas segalanya sebati................120g#perhatian,barang2 pembuatan boleh didapati di malaysia...ahh kachang jer... # ambillah masa selama mungkin jika menguli menggunakan tangan...jangan sampai menitis peluh atas roti udah le yer..hehe #menguli menggunakan mesin pula juga perlu ambil masa.ini kerana menguli pada kadar yang lama dapat membantu pembaikan gluten didalam tepung dengan ini tepung akan jadi lebih elastic...macam roti canai. # setelah segalanya siap diuli,check tengok teksture doh pastikan ia elastik dan almost transparent,jika tidak wap daripada proses pengembangan yeast tadi akan keluar,jadi doh itu tidak akan mengembang sepenuhnya=cara saya lah.ada jugak cara lain tapi saya bagi yang basic jer dulu supaya kawan2 faham... # proses peram doh bergantung pada cuaca dan suhu anggaran kedua2 proses pemeraman tu adalah 35 min (peraman pertama)dan 1 jam(peraman terakhir). # bakar pada suhu 180@190 0c selama 20 min (bergantung pada jenis oven). #ni keadaan bengkel sewaktu mula-mula pindah dulu.. #ini adalah basic,asas,....jikalau mahukan yang lebih advance,selalu2kanlah buat,dan berani eksperimen^^, baru kite akan faham dengan lebih dalam lagi...sekian setakat ini saja bye^^
52,999 views | Sep 05, 2013
cooking

Making Popiah Skins

Popiah master shows her technique for making handmade popiah skins at home. Read our post at http:www.houseofannie.comhomemade-popiah-skins for the recipe.
513,466 views | Aug 25, 2010
cooking

asas buat roti

belajar cara2 mudah membuat doh roti
83,476 views | Aug 17, 2010
cooking

HOW TO MAKE THE BEST PANCAKES IN THE WORLD

Step by step instructions to make delicious soft thick pancakes. Delicious with jam or maple syrup.
6,666,877 views | Jan 05, 2011
cooking

PAPPAROTI ROTIBOY MEXICAN BUN COFFEE BUN بابا روتي

Well if you haven't tried one of these out on the streets, then here is your chance to try one at home or if you love them already and just wondered how they were made, this is for you.Ingredients BelowPlease Visit My Web Site http:steves-kitchen.com Please Subscribe here http:bit.lyJoinStevesKitchen Follow me on Twitter http:bit.lySteves-Tweets Like me on Facebook http:bit.lySteves-Facebook Read my Blog at http:bit.lyStevesBlogger Follow my Intagram http:bit.lyStevesInstagram Pin me at http:bit.lypinterest-meYou Will NeedDough 500g - 1lb - 4Cups of Bread flour 75g - 2.5oz - 0.4 of a Cup of Brown or white sugar 1 tsp of Salt 2 tsp of Instant or Quick Yeast 1 Egg Lightly Beaten 270ml Whole Milk 60g - 2oz - 14 Cup of Softened ButterTopping 200g Soft Butter 160g - 5.5oz - 1 13 cup of Icing Sugar 3 Large Eggs Lightly Beaten 2 Tablespoons of Instants Coffee mixed with a small amount of water. You can add some powder cinnamon to the coffee if you like. 200g - 7oz - 1.6 cups - Self Raising Flour**If you haven't got Self Raising Flour then use All purpose with 14 Teaspoon of baking powder and a pinch of SaltIMPORTANT for Cup Users. Cups are not a Reliable measurement for baking as they can vary so much so I would recommend using a weight or Volume measurement.Filling 16 small pats of room temp butter. about the size of a small ice cube.Oven Temperature is 200C - 390F for 12 to 15 minutes. Less if your oven burns hot.Try and EnjoyPlease comment and thumbs up if you like the video or buns.Background Music is provided Royalty Free from Kevin Macleod of http:bit.lyREwKdB with our thanks :)
100,657 views | Dec 07, 2012
cooking

cara cara buat roti mudah!!

RESEPI ROTI KENTANG. http:bit.lyxcVQuF Bahan-bahan doh 500g tepung 10g yis 1 biji telur 3g bread improver 5g garam 70g tepung campuran kentang 50g majerin 30g shortening 120g gula kastor 350 ml air sejuk Inti 50g tepung kastad 125ml susu segar cara membuatnya 1. Campurkan tepung kastard bersama susu segar. Kacau sehingga sebati. 2. Campurkan bahan -bahan doh seperti tepung, garam, gula, air dan kesemua bahan dan uli sehingga menjadi doh. Rehatkan selama 15 minit. 3. Ambil doh dan bentukkan menjadi doh yang kecil seberat lebih kurang 30g, bulatkan dan susun dalam dulang pembakar. Proof selama 1 jam. 4. Setelah naik, paipkan atasnya dgn campuran kastad yang telah disediakan sebentar tadi dan bakar selama 25 minint. 5. Setelah siap. Boleh lah makan! :) Diharap anda dapat mencubanya dan semoga berjaya.. anda boleh juga dapatkan resepi roti yang lain di sini -- http:bit.lyxcVQuF "segalanya tentang roti" Ikhlas,
252,427 views | Jan 07, 2012
cooking

Cara Membuat Donat Resep Rahasia Agar Empuk Lembut

Resep rahasia cara membuat donat yang empuk dan lembut. Agar empuk dan lembut perlu melalui proses yang cermat. Membuat kue donat selembut dunkin donuts.
193,755 views | Dec 01, 2013
cooking

Cara2 buat apam balik.avi

Haha was making apam balik n did this video with my housemates..
121,856 views | Feb 25, 2012
cooking

How To Make Morning Buns

Morning Buns Recipe. Tasty, satisfying buns which are extremely versatile and great to enjoy at breakfast, lunch or tea. Savour our Morning Buns recipe. Subscribe! http:www.youtube.comsubscription_center?add_user=videojug Check Out Our Channel Page: http:www.youtube.comuservideojug Like Us On Facebook! https:www.facebook.comvideojug Follow Us On Twitter! http:www.twitter.comvideojug Watch This and Other Related films here: http:www.videojug.comfilmhow-to-make-morning-buns
571,853 views | Jun 16, 2009
cooking

Cara cara Membuat Roti Pizza yg simple

70,836 views | Mar 26, 2013
cooking

cara membuat roti Panduan Lengkap Video Cara membuat Roti Yang Sedap

Klik Sini: http:goo.glRFLFKL cara membuat roti : Panduan Lengkap Video Cara membuat Roti Yang Sedapmahukah anda saya ajarkan kepada anda "teknik rahsia" membuat bun yang sedap dan mampu menjana ribuan ringgit dari bisnes bun,pau dan pizza sama seperti roti di hotel 5 bintang??Melalui Video Ebook Step by Step yang sangat terperinci Anda diajar Teknik Membuat Bun, Pau dan Pizza Style Hotel Menggunakan resepi lazat dari pengalaman saya bekerja di hotel.jom daptkan cara membuat roti yang sedap dan enak di: http:bit.lybuatrotibun
68,137 views | Jul 25, 2012
cooking

DOH PAU LEMBUT

cara membuat doh pau
39,617 views | Nov 18, 2012
cooking

How to Make Kuih Bingka Ambon Ambon Honeycomb Cake; Kue Bika Ambon

Recipe: http:kitchentigress.blogspot.sg201209kuih-bingka-ambon-video.html Bika Ambon is a cake from, not Ambon, but Medan. Aka kuih bingka Ambon and kueh bengka Ambon, the Indonesian cake may be found in Malaysia and Singapore too. The cake is leavened with yeast, which creates the honeycombs when it releases carbon dioxide. The little tunnels are not just pretty to look at but also help caramelise the coconut milk and sugar. The cake is gorgeously golden brown and tastes of coconut milk and caramel.
287,440 views | Sep 08, 2012
cooking

ROTI MANIS

TUTORIAL MAKING SWEET BREAD
61,975 views | Nov 30, 2012
cooking

PAU KACANG MERAH STEP 2

My take on Red Bean Buns. Step 2Pau Kacang Merah.If you enjoy it, give it a thumbs up or you can subscribe to me! :) Visit my blog @ http:whatsinmysmallkitchen.blogspot.comHave a nice day!
46,020 views | Apr 18, 2013
cooking

Cara Membuat Pizza Easy, Yum Simple

Watch in HD! :DBahan pizza basepizza crustroti pizza: 7 gram ragi instan (sekitar 2 sdt) 200 ml air hangat 1 sdt gula pasir 250 gram tepung terigu protein tinggi (Cakra Kembar) 100 gram tepung terigu protein sedang (Segitiga Biru) 2 sdm minyak zaitun (klo ga ada bisa pakai minyak goreng kualitas baik) 14 sdt garamTopping custom (sesuai selera): Sosis 4 Saus tomat Paprika merah 1 12 Bawang Bombay Keju Mozarella Oregano kering Jamur kancing Cara membuat: 1. Larutkan ragi instan dan gula pasir dalam air hangat. Biarkan 10 menit sampai berbusa (tanda ragi bekerja dan masih dalam keadaan bagus). 2. Taruh tepung terigu dan garam dalam wadah, aduk rata dan buat lubang di tengahnya, masukkan larutan ragi instan pada lubang, aduk rata. Masukkan minyak zaitun. Uleni sampai setengah kalis. Uleni terus sampai kalis dan elastis (adonan tidak lengket, mengkilap, halus dan tidak mudah sobek jika dibeberkan tipis). 3. Bulatkan adonan dan taruh dalam wadah yg telah dioles minyak. Diamkan selama kurang lebih 1 jam sampai adonan mengembang 2x lipatnya (tutup wadah dg plastik atau serbet lembab agar adonan tidak kering). 4. Kempiskan adonan yg telah mengembang. Uleni lagi sebentar. Bagi menjadi beberapa bagian sesuai ukuran pizza yg akan Anda buat. Saya kemarin langsung dicetak di loyang persegi ukuran 30x30x3 cm. Adonan langsung ditaruh di tengah loyang, kemudian ratakan sampai menutupi seluruh permukaan dasar loyang. Jangan lupa loyangnya dioles minyak.Video by: @rethawjy @opnkp
34,196 views | Aug 18, 2013
cooking

Disclaimer: Cooking-Library.Com is a Food and Cooking search engine that indexing and organizing articles on the web. Everyday 100+ new guides, tips, experiences to improve your cooking skills.

© 2014 - Cooking-Library.Com