Cooking | Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizz

Cooking (0.06 seconds)

Get email alerts with latest cooking tips via email
(You can cancel email alerts at anytime.)

Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel

From Youtube.com - Posted: May 28, 2012 - 157,094 views
Cooking | Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel | Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel
Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel
Resipi Cara membuat Resepi Roti, Bun, Pau dan Pizza Style Hotel
Duration: 05 minute 03 seconds 
Play Cooking Video
http:www.rahsiabun.com . Pelajari resepi cara buat dan resepi roti, bun, pau dan pizza yang lazat yang sungguh sedap. Resipi cara membuat roti, bun, pau dan pizza ini dari pengalaman saya bekerja di hotel.
(Source: youtube.com).
speed up the downloads
Like to get lastest cooking tips everyday!
More:

Doughnuts donut recipe

This doughnuts recipe makes great tasting doughnuts (donuts) that will be a favourite with friends and family. More information on this donut recipe can be found at http:www.cookeryskills.comrecipescake-and-pastry-recipesdoughnuts.The ingredients for making approx. 12 hot ring doughnuts are as follows:350g strong white flour Pinch salt 30g caster sugar 50g margarine 7g fast-action dried yeast 65ml warm milk 65ml warm water 1 large egg, beaten Vegetable oil, to deep fryFor the coating: 3 tablespoons caster sugar ½ tablespoon ground cinnamon
531,804 views | Mar 21, 2011
cooking

asas pembuatan roti manis

#RESEPI ASAS BUNROTI MANIS# # tepung 1 malaysia------------------1kg # yeast segera------------------------------------2 12 tbsp@2 sachet 11g # gula------------------------------------------150g+- # garam----------------------------------------14 tsp # air suam-------------------------------------390g+- # telur-------------------------------------------------------------------2 bijik jer # mentegamajerinminyak dimasukkan selepas segalanya sebati................120g#perhatian,barang2 pembuatan boleh didapati di malaysia...ahh kachang jer... # ambillah masa selama mungkin jika menguli menggunakan tangan...jangan sampai menitis peluh atas roti udah le yer..hehe #menguli menggunakan mesin pula juga perlu ambil masa.ini kerana menguli pada kadar yang lama dapat membantu pembaikan gluten didalam tepung dengan ini tepung akan jadi lebih elastic...macam roti canai. # setelah segalanya siap diuli,check tengok teksture doh pastikan ia elastik dan almost transparent,jika tidak wap daripada proses pengembangan yeast tadi akan keluar,jadi doh itu tidak akan mengembang sepenuhnya=cara saya lah.ada jugak cara lain tapi saya bagi yang basic jer dulu supaya kawan2 faham... # proses peram doh bergantung pada cuaca dan suhu anggaran kedua2 proses pemeraman tu adalah 35 min (peraman pertama)dan 1 jam(peraman terakhir). # bakar pada suhu 180@190 0c selama 20 min (bergantung pada jenis oven). #ni keadaan bengkel sewaktu mula-mula pindah dulu.. #ini adalah basic,asas,....jikalau mahukan yang lebih advance,selalu2kanlah buat,dan berani eksperimen^^, baru kite akan faham dengan lebih dalam lagi...sekian setakat ini saja bye^^
73,813 views | Sep 05, 2013
cooking

HOW TO MAKE THE BEST PANCAKES IN THE WORLD

Step by step instructions to make delicious soft thick pancakes. Delicious with jam or maple syrup.
7,668,709 views | Jan 05, 2011
cooking

cara cara buat roti mudah!!

RESEPI ROTI KENTANG. http:bit.lyxcVQuF Bahan-bahan doh 500g tepung 10g yis 1 biji telur 3g bread improver 5g garam 70g tepung campuran kentang 50g majerin 30g shortening 120g gula kastor 350 ml air sejuk Inti 50g tepung kastad 125ml susu segar cara membuatnya 1. Campurkan tepung kastard bersama susu segar. Kacau sehingga sebati. 2. Campurkan bahan -bahan doh seperti tepung, garam, gula, air dan kesemua bahan dan uli sehingga menjadi doh. Rehatkan selama 15 minit. 3. Ambil doh dan bentukkan menjadi doh yang kecil seberat lebih kurang 30g, bulatkan dan susun dalam dulang pembakar. Proof selama 1 jam. 4. Setelah naik, paipkan atasnya dgn campuran kastad yang telah disediakan sebentar tadi dan bakar selama 25 minint. 5. Setelah siap. Boleh lah makan! :) Diharap anda dapat mencubanya dan semoga berjaya.. anda boleh juga dapatkan resepi roti yang lain di sini -- http:bit.lyxcVQuF "segalanya tentang roti" Ikhlas,
277,378 views | Jan 07, 2012
cooking

asas buat roti

belajar cara2 mudah membuat doh roti
93,254 views | Aug 17, 2010
cooking

Cara Membuat Donat Resep Rahasia Agar Empuk Lembut

Resep rahasia cara membuat donat yang empuk dan lembut. Agar empuk dan lembut perlu melalui proses yang cermat. Membuat kue donat selembut dunkin donuts.
252,564 views | Dec 01, 2013
cooking

How To Make Morning Buns

Morning Buns Recipe. Tasty, satisfying buns which are extremely versatile and great to enjoy at breakfast, lunch or tea. Savour our Morning Buns recipe. Subscribe! http:www.youtube.comsubscription_center?add_user=videojug Check Out Our Channel Page: http:www.youtube.comuservideojug Like Us On Facebook! https:www.facebook.comvideojug Follow Us On Twitter! http:www.twitter.comvideojug Watch This and Other Related films here: http:www.videojug.comfilmhow-to-make-morning-buns
594,283 views | Jun 16, 2009
cooking

Cara2 buat apam balik.avi

Haha was making apam balik n did this video with my housemates..
140,012 views | Feb 25, 2012
cooking

cara membuat roti Panduan Lengkap Video Cara membuat Roti Yang Sedap

Klik Sini: http:goo.glRFLFKL cara membuat roti : Panduan Lengkap Video Cara membuat Roti Yang Sedapmahukah anda saya ajarkan kepada anda "teknik rahsia" membuat bun yang sedap dan mampu menjana ribuan ringgit dari bisnes bun,pau dan pizza sama seperti roti di hotel 5 bintang??Melalui Video Ebook Step by Step yang sangat terperinci Anda diajar Teknik Membuat Bun, Pau dan Pizza Style Hotel Menggunakan resepi lazat dari pengalaman saya bekerja di hotel.jom daptkan cara membuat roti yang sedap dan enak di: http:bit.lybuatrotibun
74,707 views | Jul 25, 2012
cooking

DOH PAU LEMBUT

cara membuat doh pau
49,168 views | Nov 18, 2012
cooking

Resep dan Cara Membuat Donat di Rumah

Video Resep membuat donat dengan bahan mudah dan cara membuatnya.Resep-resep masakan: http:resepkue123.blogspot.com
205,407 views | Jan 01, 2013
cooking

How to Make Pizza Dough

Learn up close how to make pizza dough from scratch by Susan Sady of Susan's Cooking School. I demonstrate each step in the process of making a versatile yeast dough. 1.For a printable version of my pizza dough recipe: http:www.susanscookingschool.compizzadough.html. 2. My super easy Pizza For Two video: http:youtu.besZ98HkmezDY 3. Absolutely delicious Charcoal Grilled Pizza: https:www.youtube.comwatch?v=szCpvbEHeAo 4. My Whole Wheat Pizza Dough: http:youtu.beqjlIwGh1oF4 5. Answers to frequently asked questions: Susan's Pizza Dough FAQS page: http:www.susanscookingschool.compizzadough.html 6. How Long Does it Take For Dough To Rise? http:www.susanscookingschool.comhow-long-does-it-take-dough-to-rise.html 7. Baking with Fresh Yeast: http:blog.susanscookingschool.com201302baking-with-fresh-yeast.html 8. Susan's Whole Wheat Pizza Dough video: http:www.youtube.comwatch?v=qjlIwGh1oF4 9. My partner in cooking: the Polish Chef: https:www.youtube.comuserThePolishChef 10. My Facebook Page: http:www.facebook.compagesUtica-NYSusans-Cooking-School197787651801Thanks for watching!
3,033,833 views | Jul 22, 2009
cooking

Cara cara Membuat Roti Pizza yg simple

84,913 views | Mar 26, 2013
cooking

How to Make Bread from Scratch NO BREADMAKER NEEDED

In this video I show you step-by-step the way I was taught to make your own bread at home with no fancy equipment or machines. This method and recipe is super easy to do and anyone can do it. It is also a versatile recipe that allows you to throw in any extra ingredients or mix-ins like fresh or dried herbs, spices, purees, etc. Let me know what ingredients you put in your bread when you try out this recipe! I love to hear from you!INGREDIENT LIST:1 12 cups of hot water (103-108 degrees F) 12 teaspoon of honey or sugar 1 12 teaspoons of dry yeast 1-2 teaspoons of salt (start with 1 tsp if you don't like it salty) 1 tablespoon of oil (any oil is fine... olive oil, canola oil, peanut, etc.) 12 cup of whole wheat flour white bread flour added in 12 cup increments until needed consistency is reached any extra ingredients- fresh or dried herbs, spices, seasonings, oats, raisins, pumpkin puree, etc. www.craftygemini.com
1,175,583 views | Apr 03, 2011
cooking

Masak Pizza Buatan Sendiri

i Like It
89,851 views | Dec 31, 2010
cooking

mari mendeco kek bersama kedai kek kesang part 2

teknik menghias kekteknik mempelbagaikan border menggunakan nozzle yang samateknik membuat corak 2 tonecredit to: kedai kek kesang, Bandar baru jasin, melakabaker & decorator : Kak Yangfor enquiry : 06-5298687menerima tempahan kek untuk hari lahir, pertunangan, hantaran, perkahwinan, dan majlis-majlis rasmiJuga menerima tempahan cupcakes, muffins, dan roti pelbagai jenis.
1,351,223 views | Sep 16, 2010
cooking

MOST POPULAR
Today
Weeks
Month

        Disclaimer: Cooking-Library.Com is a Food and Cooking search engine that indexing and organizing articles on the web. Everyday 100+ new guides, tips, experiences to improve your cooking skills.

        © 2015 - Cooking-Library.Com